IMG 2186 LRG DSC02211 foto gang DSC00262 LRG DSC21682

Omgeving

Onze woonboerderij staat op het terrein van het voormalige Cisterciënzer Klooster Claercamp wat daar van 1165 tot 1580 heeft gestaan. In 2013 is er een archeologisch steunpunt bij onze boerderij geopend over Klooster Claercamp.
Ook ligt de boerderij aan de route van de elfstedentocht, vlak bij de elfstedenstad Dokkum ( 5 km ).
Het is een landelijke omgeving met ruim uitzicht en 's zomers zie en hoor je het vee in de weilanden rondom.
Natuurlijk kunnen we je veel vertellen over de omgeving en de mogelijkheden, maar we geven  hieronder alvast enkele tips:
Ook kun je op de pagina "Tips en Links" kijken voor verwijzing  naar diverse websites en restaurants.


Op 5km afstand ligt de gezellige stad Dokkum, de meest noordelijke elfstedenstad. Hier vind je restaurants, winkels, musea en gezellige terrasjes. Ook kun je een stadswandeling maken of een boottochtje met de antieke trekschuit. Dokkum heeft o.a. een zwembad, theater en kinderboerderij.

In Dokkum is een escaperoom die de historie van Dokkum als thema heeft, leuk voor jong en oud.

Op 3km ligt het dorp Burdaard aan de Dokkumer Ee, met een gecombineerde houtzaag/korenmolen waar je allerlei bakproducten kunt kopen. Verder is er een restaurant "het Posthuis" en het museum Ruurd Wiersma huis(naieve schilder).

Nationaal Park Lauwersmeer is een uniek natuurgebied waar veel bijzondere vogels hun broedterrein hebben gevonden, waaronder de zeearend. Je kunt er wandelen, fietsen, een boottochtje maken, maar er zijn ook (vis)restaurants en terrassen. Het heeft bovendien de titel  "Dark Sky Park" gekregen.

Vlakbij is het vertrekpunt van de boot naar de prachtige waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog. Dit is ideaal om een dagje naar toe te gaan.

Werelderfgoed Waddenzee is een bijzonder gebied en wadlopen is een unieke ervaring. In de regio zijn verschillende vertrekpunten om dit te doen.  Wadlopen naar o.a Ameland. Ook kun je een zwerftocht over het wad gaan maken met  oanedyk of een tocht door het dorp en langs de zeedijk en zoeken naar eten op het wad.

Maak eens een wandeling langs de zeedijk bij Moddergat, Paesens of Wierum, de kust is daar prachtig!
Maar ook bij Ferwert en Marum is het mooi wandelen met uitzicht op Ameland.
Wandelen op het Noorderleech, op de buitendijkse polders en kwelders is ook een aparte ervaring.

In Damwoude vind je Museum de Sukerei, 3 wâldhûskes en oude cichorei fabriek. Cichorei werd vroeger verbouwd in de regio en daar werd surrogaat koffie van gemaakt.

Museum 't Fiskershûske, in Moddergat aan het wad heeft 3 authentieke huisjes met de geschiedenis van de verdwenen kustvisserij.

Hegebeintum een klein dorp op een ruim 8m hoge terp met een bezoekerscentrum.

De Romaanse Alexanderkerk in Rinsumageast is een prachtige oude kerk uit de 11e eeuw die je kunt bezoeken. De kerk heeft een crypte en dat is zeer bijzonder.

Een wandeling maken in het vernieuwde bos Vijversburg  waar je o.a. beeldende kunst , een oranjerie, een voliére en een theehuis vindt.

Bos Stania State (10Km) is aangelegd door de beroemde tuinarchitect Roodbaard en je kunt er heerlijk wandelen. Bij de brasserie met terras kun je genieten van een hapje en drankje.

In onze buurt is een ruim aanbod van mooie fiets/wandelpaden.Vraag ons om informatie. 

Leeuwarden is de hoofdstad van Fryslân en zeker een bezoek waard. Ook op de fiets langs de Dokkumer Ee is dit goed te doen (18km)

Langs de Dokkumer Ee fietsen of wandelen over het beroemde  bruggetje van Bartlehiem(elfstedentocht op de schaats)

Aqua Zoo, dierenpark. bij Leeuwarden is een kleinschalige dierentuin voor groot en klein waar u zich rustig enkele uren kunt vermaken.

Voor kinderen zijn er ook diverse indoor speelmogelijkheden in de omgeving zoals speelpark sanjesfertier   met o.a. een apenkooi en een kleine Zoo. Verder is er zwembad Dokkum en kinderboerderij Dokkum.
Ook een aanrader is klim en avonturenpark aventoer in Burgum, geschikt voor groot en klein.